V vojni z Rusijo bi umrlo 50.000 Američanov …

… prisilni vpoklic mladih Američanov pa je zdaj neizogiben, opozarja US Army War College

Belle Carter

 

V jesenski številki revije “Parametri” (Parameters), četrtletnega strokovnega foruma, ki pospešuje strokovni razvoj višjih vojaških častnikov na področju nacionalne varnosti, je bil predstavljen poziv k ukrepanju v zvezi z morebitno vojno z Rusijo, v kateri bi umrlo približno 50.000 Američanov. Poudarjeno je bilo, da bo velika izguba pripadnikov vojske sprožila tudi vpoklic v vojsko, da bi se zapolnile njene vrste.

War College je izobraževalna ustanova ameriške vojske v Carlislu v Pensilvaniji na 500 hektarjev velikem kampusu zgodovinske vojašnice Carlisle Barracks, ki zagotavlja visokošolsko izobraževanje za vojaške častnike in civiliste, da bi jih pripravila na vodstvene naloge in odgovornosti.

Po 13 strani dolgem zapisu se je ameriška vojska po neuspešnem boju proti upornikom v Vietnamu pred 50 leti znašla pred strateško prelomnico. Kot odgovor na izkušnje iz vojne Jom Kippur je bilo ustanovljeno Poveljstvo za usposabljanje in doktrino kopenske vojske (TRADOC), da bi preusmerilo razmišljanje in doktrino glede sovjetske konvencionalne grožnje.

Poudarilo je tudi, da sedanja rusko-ukrajinska vojna, ki se vleče, šele razkriva pomembne ranljivosti v strateški kadrovski globini vojske ter sposobnosti prenašanja in nadomeščanja žrtev, zaradi česar lahko načrtovalci zdravstvene oskrbe na vojskovališču pričakujejo trajno stopnjo približno 3.600 žrtev na dan, od ubitih do ranjenih v boju ali zaradi bolezni in drugih poškodb, ki niso posledica bitke. Ob predvideni 25-odstotni stopnji nadomeščanja pa bo kadrovski sistem vsak dan potreboval 800 novih pripadnikov. V obsežnih bojnih operacijah bi lahko ZDA v dveh tednih doživele enako število žrtev, je zapisano v članku in navedeno, da so ZDA v 20 letih bojevanja v Iraku in Afganistanu doživele približno 50.000 žrtev. (V tej zvezi: Ameriška posredniška vojna: V protiofenzivi Kijeva umre ali je ranjenih 800 Ukrajincev na dan, poroča Rusija, na https://www.naturalnews.com/2023-08-24-kyivs-counteroffensive-kills-800-ukrainians-a-day.html).

Poleg tega se vojska sooča s kombinacijo hudega pomanjkanja nabornikov in krčenja rezerve individualne pripravljenosti, ki je skoraj 50-odstotna na področjih vodenja kariere v bojni oborožitvi. “Vsak pehotni in oklepni vojak, ki ga danes ne rekrutiramo, je strateško mobilizacijsko sredstvo, ki ga leta 2031 ne bomo imeli. Individualno pripravljena rezerva, ki je leta 1973 znašala 700.000, leta 1994 pa 450.000, zdaj znaša 76.000. Te številke ne morejo zapolniti obstoječih vrzeli v aktivnih silah, kaj šele kakršno koli nadomeščanje žrtev ali širitev med obsežno bojno operacijo,” še poudarjajo “Parametri”.

Za razliko od vietnamske vojne pred 50 leti vsesplošna uporaba brezpilotnih letal in površinskih vozil, satelitskih posnetkov, senzorskih tehnologij, pametnih telefonov, komercialnih podatkovnih povezav in obveščevalnih podatkov iz odprtih virov temeljito spreminja način bojevanja vojsk. Ti sistemi skupaj z nastajajočimi platformami umetne inteligence dramatično pospešujejo tempo sodobne vojne.

Avtorja Katie Crombe in John A. Nagl, vojaška strateginja oziroma profesor za študije vojskovanja, se spominjata, da je skupina profesorjev in študentov na Vojnem kolidžu ameriške vojske menila, da je rusko-ukrajinska vojna, ki se je pred njimi odvijala jeseni leta 2022, za vojsko predstavljala opozorilo v vseh tradicionalnih funkcijah vojskovanja, ki je zahtevalo tudi spremembo kulture v celotnem izobraževanju, usposabljanju in doktrini, da bi vključili nove izkušnje in spodbudili spremembe na vseh ravneh vojske.

Army College meni, da je ZDAJ čas za začetek obsežnih bojnih operacij proti Rusiji

Andrew S. Grove, predsednik in izvršni direktor korporacije Intel, meni, da se strateška prelomna točka redko napove sama, temveč se pokaže kot izbira za razjasnitev kaosa in izbiro nove poti. Današnja vojska spominja na vojsko iz leta 1973, polna izkušenj, znanja in priložnosti za spremembe. Trdi, da je zdaj pravi čas.

“Parametri” pozivajo vojsko, naj vzame rusko-ukrajinski konflikt kot priložnost za preusmeritev sil v tako napredno mislečo in mogočno vojsko, kot je bila vojska, ki je zmagala v operaciji Puščavski vihar. “Ta članek predlaga spremembe, ki bi jih morala vojska izvesti, da bi bila uspešna v več domenah obsežnih bojnih operacij na današnji strateški prelomnici,” je zapisano v povzetku.

Današnja vojska dobiva priložnost, da ponovno oceni strokovno vojaško izobraževanje, ki so ga vojaki in častniki deležni v centrih odličnosti TRADOC, njihove izkušnje pri usposabljanju v nacionalnih centrih za usposabljanje ter vsakodnevno usposabljanje in izobraževanje, ki so ga deležni med svojo kariero.

V članku še dodatno priporočajo, da se trenutni konflikt izkoristi v smislu: “Da bi TRADOC ostal relevanten v skladu s hitrostjo hitro spreminjajočega se značaja vojne, mora to pobudo prevzeti zdaj in v realnem času prilagoditi izobraževanje in usposabljanje.”

“Ameriška vojska mora zagotoviti, da bo te hitre spremembe vključila na način, ki ga bo mogoče nemudoma zapisati v doktrino, izvajati pri usposabljanju in vtkati v vsakdanje življenje vojakov v garniziji in v boju,” so še zapisali in dodali, da ukrajinske oborožene sile s krvjo plačujejo lekcije, ki ne le ohranjajo njihovo svobodo, temveč lahko pomagajo tudi ameriški vojski, da bo odvrnila in se po potrebi bojevala in zmagovala v prihodnjih vojnah z manjšimi izgubami življenj in nižjimi stroški za premoženje.

Obiščite WWIII.news za več zgodb o bližajoči se vojni, ki jo ZDA načrtujejo proti Rusiji.
Viri za ta članek:
Press.ArmyWarCollege.edu
Defense.gov

Prevzeto s https://www.naturalnews.com/2023-09-20-war-with-russia-to-massacre-50000-americans.html, 21.9.2023, prevod L.P.

Ta vnos je bil objavljen v Rusija, Vojna, ZDA. Zaznamek za trajno povezavo.

3 Responses to V vojni z Rusijo bi umrlo 50.000 Američanov …

  1. Rado says:

    Če je kaj znano pri vojnah večjih razsežnosti je to, da se nikoli ne končajo tako kot so si snovalci zamislili.

    • Andrej says:

      Drugače rečeno: Noben vojni načrt ne preživi prvega srečanja z nasprotnikom.

      Ljudje smo pač kreativna bitja.

    • lado says:

      Trenutno je stanje še manj prosojno, kot je bilo. Amiji po eni strani govorijo o tem, da bodo zmanjšali podporo, hkrati pa pošiljajo rakete z daljšim dometom, ki bodo segle tudi kakih 100-200 km v Rusijo. Ni dvoma, da si bodo Rusi izmislili primeren odgovor. Preveč žgečkati jih po podplatih se ne bo obneslo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja