Napad na plažo v Sevastopolu 23 junija, dodatek

Napad je bil podrobneje opisan v prejšnjem prispevku. Rusija za napad krivi ZDA, ker so

  1. dobavile Ukrajini omenjene rakete.
  2. posredovale podatke o ciljih.
  3. Ameriški strokovnjaki rakete sprogramirali. Ukrajinci so samo pritisnili na gumb, ali pa še to ne.

Ameriški protiargument: ATACMS je padel dol šele potem, ko ga je sestrelila ruska protiraketna obramba in da prvotno ni bil usmerjen proti plaži, kar je res. To (bolj potihem) potrjujejo ruski uradni viri in dokazujejo posnetki nadzornih kamer, ki jih je objavil South Front:

Če bi Američani (ali Ukrajinci, to je itak vseeno) ciljali kopalce na plaži, bi kasetne bombe padle mednje, ne pa v morje. Šrapneli bi potem povzročili še hujši masaker.

Ukrajinski protiargument: Predsednikov svetovalec Mihajlo Podoljak je izjavil, da na Krimu ne sme biti nikakršnih plaž in turistov, tamkajšnje prebivalstvo pa je označil za “civilne okupatorje”. Če bi ta izjava prišla v zahodne medije (kar se seveda ne bo zgodilo), bi bila to hudo slaba reklama za Ukrajino.

Kar pa se mene tiče, so mi po glavi že nekaj časa mota vprašanje: Zakaj wraga Rusi niso sprožili zračnega alarma? Vedeli so, da so natovsko/ukrajinski izstrelki na poti, vedeli so, da bodo leteli naokoli šrapneli, zakaj torej niso vklopili siren? Kaj je bil vzrok? Brezbrižnost? Malomarnost? Nesposobnost? Ali kaj hujšega?

Ta vnos je bil objavljen v Ukrajina, Video, Vojna. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja