Sabine Hossenfelder se pritožuje nad Nemškimi železnicami in internetom

“Stvari so šle tako daleč, da sem vesela če ima da ima vlak zamudo, ker to pomeni, da še vedno vozi. No zadnjič sem imela še večjo ‘srečo’ ko so strojevodje stavkali in sem se morala voziti 800km z avtom namesto da bi šla z vlakom. In dobila sem dve kazni zaradi prevelike hitrosti, hvala za vprašanje.”

Sabina stanuje v mestu in hitrost njenega interneta znaša 50MBs. Hitrost interneta v Nemških ruralnih okoljih je 5MBs. Za primerjavo: Najcenejši paket, ki ga ponuja Telemach, poleg televizije vsebuje tudi 200Mbps. Ampak, hmmm… Wikipedija pravi da internetni ponudniki včasih zavajajo in da je med malim “b” in velikim “B” razlika 1:8. Poleg tega obstaja tudi razlike med “kibi” (2 na deseto potenco = 1024) in “kilo” (1000). Torej, primerjave tule niso ravno najbolj enostavne.

Železnice? Ha! Očitno se punca še nikoli ni vozila z legendarnimi Slovenskimi železnicami.

Po mojem jamra samo zato, ker gre življenjski standard v Nemčiji in EU zelo hitro na slabše in ker še nikoli ni izkusila česa slabšega kot stvari in storitve legendarne nemške kvalitete. Kakorkoli, poslušajte in presodite sami:

Ta vnos je bil objavljen v Sabine Hossenfelder, Video. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja