Dimitrij Orlov pravi, da je Biden primeren za opravljanje predsedniške funkcije

Najvidnejši demokratski guvernerji podprli Bidna: “Primeren je za opravljanje funkcije”, pravi članek na portalu državne televizije. V času pisanja pričujočega prispevka je privabil okoli 140 večinoma začudenih komentarjev. Tudi drugod po svetu se marsikdo čudi, kako lahko nekaj takega kot je Biden še vedno vztraja na položaju.

Dimitrij Orlov je v intervjuju z Nimo lepo razložil, kako je s tem:

  1. Ameriški predsedniki nikoli niso na oblasti. So samo na položaju.
  2. Ameriški predsednik mora zelo dobro vedeti kaj mora in česa ne sme početi, če noče da ga ustrelijo. Ne sme se pritikati proračuna Pentagona, ne sme se pritikati Ameriške centralne banke (Federal Reserve), previden mora biti z Wall Streetom in narediti mora vse kar mu Izrael ukaže.

To so osnove.

Omejitve so zelo stroge in večina ljudi, še posebej starejših z zelo omejenim razponom pozornosti in ne prevelikim spoštovanjem do resnice, verjetno ne bo naredila veliko. Bodo kakor malo pozirali pred kamerami ko jim bo tako ukazano in večino tega kar bodo rekli bo najprej testirano na ciljnih skupinah (“Focus Group”), z namenom ugotavljanja kaj bi idioti radi slišali, tako da se bodo naslednjič, ko bo treba narediti vtis kot da so ZDA demokracija (*) , lepo postrojili, naredili kar se pričakuje od njih in ne bodo pripravili kakega presenečenja. No, glede zunanje politike med Ameriškimi predsedniki ni nobene razlike, glede notranje pa v glavnem tudi ne, razen bolj ali manj nepomembnih vprašanj, kot naprimer abortus, katerih edini namen je sejati razdor in odvračati pozornost od česarkoli bistvenega.

Predsedniki ne delajo nič drugega kot podpisujejo kose papirja ki jih je pripravil nekdo drug in berejo besede iz kosa papirja ki jih je napisal nekdo drug. ZDA niso demokracija (*) in ni važno, kdo je predsednik. To je mantra, ki jo je vredno ponavljati vedno znova in znova.

V nadaljevanju Orlov govori o Evropi. Vredno poslušanja, ampak za danes imam dovolj prevajanja.


(*) ZDA že v osnovi niso bile zasnovane kot demokracija (vladavina večine), ampak kot republika (vladavina prava). V njihovi ustavi demokracija ni omenjena niti enkrat. Edine zgodovinske izkušnje, po katerih so se njihovi “Founding Fathers” lahko v danem trenutku ravnali, je bila Antična Grčija (demokracija) in Antični Rim (republika); in takratna zgodovina je učila, da je demokracija štala, republika tako malo za silo, absolutna monarhija pa največje odkritje od tople vode dalje.

Take video nudi zelo poljudnoznanstveno razlago razlike med demokracijo in republiko, pod pogojem, da ignorirate tisto blesavo politično mavrico od 0:50 dalje. V skladu z njo so anarhisti na skrajni desni (0% vlade), Marx pa tudi, ker je nekaj govoril o tem, da bo država zgnila ali nekaj takega. Je pa tista primerjava z Divjim Zahodom od 6:03 dalje dokaj dobra.


PS: Ravnokar sem slučajno opazil, da je YouTube že spet nekaj cenzuriral. Prijetno zabavo!
https://thesaker.si/2023/12/27/projekt-dedek-na-povodcu/

Ta vnos je bil objavljen v Dimitrij Orlov, Video z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja