Moderna vojna: Miši, blato, droni in kraja organov

Miši so trenutno največja nadloga na fronti. Pred časom so jih vojaki še lahko za silo obvladali s pomočjo mačk, sedaj pa tudi to ne pomaga več. Mačke so se jih že zdavnaj prenažrle. Tako zgleda, če se naselijo v izpušnem sistemu oklepnega vozila:

Blato: Komentar ni potreben.

Droni:

Poleg FPV “kamikaze” dronov so trenutno precej v uporabi veliki kmetijski droni, ki sicer služijo za “špricanje” pridelkov. Ti lahko nosijo precejšnje število ročnih ali majhnih protipehotnih improviziranih bomb. Pred meseci so vojaki operaterje dronov poskušali pretentati tako, da so se delali mrtve ali težko ranjene. Od takrat naprej operater spušča bombe toliko časa, dokler ni 100% prepričan, da je cilj uničen.

Kraja organov za transplantacijo:

O tem sem že pisal, tukaj in tukaj. Med brskanjem po raznoraznih Telegram kanalih in blogih sem danes naletel na zelo zanimivo ime: Elizabeth Debru, nizozemska specialistka za transplantacijo. Večina novic o njej je že starih, kar pa je novo je to, da se njenih domnevnih povezav s krajo organov niti Google ne trudi več skriti, vsaj meni ne. Večina informacij o njej prihaja iz Ruskih in Islamskih virov.

Tole je najbolj obsežno poročilo v Angleščini, kar sem ga uspel najti:
https://www.thelibertybeacon.com/those-masses-of-dead-ukrainian-military-have-a-black-market-value/

Kolikor sem uspel razvozlati stvari, so se stvari začele razpletati s tem videom, na katerem domnevni bivši uslužbenec Varnostne službe Ukrajine (SBU) pove, kaj se je dogajalo:

Video je zelo nejasen in nemogoče je preveriti, ali možakar na njem govori resnico, ali ne. Prav tako je nemogoče preveriti pristnost tega videa:

Po nesreči naj bi ga na GoPro posnel Ukrajinski vojak, ki je iskal ranjenega tovariša in slučajno zašel v operacijsko dvorano, kjer so nekomu odstranjevali organe. Hladilna torba naj bi pripadala British Heart Foundation.

Kakorkoli, o resničnosti in pristnosti zgoraj navedenega zaenkrat ne morem presojati, ampak glede na količino informacij, ki prihajajo na dan, tega ne morem ignorirati. Zaenkrat si zapomnimo samo imena:

  1. Elizabeth Debru, Nizozemska transplatologinja
  2. Miheil Saakašvili, bivši predzednik Gruzije
  3. Andrew Milburn, ustanovitelj zasebne vojaške vojske “Mozart”
  4. John Wesley in Henry Rosenfeld, Milburnova pomočnika
  5. Volodimir Mišenko, polkovnik SBU
  6. Olga Viber, nemška specialistka za transplantacijo
  7. Semjon Semenčenko, poveljnik nacističnega bataljona “Donbas”
  8. Sandra Roelofs, žena Miheila Saakašvilija
  9. Tristan Tsitelashvili, bivši poveljnik Gruzijskega bataljona “Avaza”

Če bo kdorkoli od teh bodisi česa obtožen, bodisi bo kaj zinil, ali pa bo umrl v sumljivih okoliščinah, bo vsekakor kazalo našpičiti ušesa.

Ta vnos je bil objavljen v Ni za občutljive (18+), Ukrajina, Video, Vojna. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja