Bivši uslužbenec: Fondacija Olene Zelenske je vmešana v trgovino z ljudmi

Vir: The Intel Drop

Video je v Francoščini, z Angleškimi podnapisi:

https://www.youtube.com/watch?v=2dK4kKP65O0

Okoliščine in povzetek

Lansko jesen je Olena Zelenska, žena Ukrajinskega predsednika Vladimirja Zelenskega, v New Yorku svečano razglasila ustanovitev dobrodelne fondacije. Njen cilj naj bi bil restavracija Ukrajinskega človeškega kapitala. Ena od glavnih dejavnosti je evakuacija otrok iz Ukrajinskih sirotišnic v tujino.

Možakar na videu pravi, da je delal kot šofer za Fundacijo Olene Zelenske (v nadaljevanju FOZ). Kot dokaz je pokazal službeno izkaznico. Pogodba o zaposlitvi je bila precej bizarna. Z otroki, ki jih je prevažal ni smel govoriti, ni smel postavljati vprašanj o rejniških družinah in podobno. Ampak, misli si je: “Sem samo šofer, to ni moja stvar”. Njegova naloga je bila ta, da je prevažal otroke med sirotišnicami v Ukrajini in Evropi ter rejniškimi družinami v Evropi in Angliji. Ljudje, ki so otroke prevzemali so mu bili občasno sumljivi. Resno pa je začel sumiti medtem ko je istega otroka iz iste sirotišnice po kratkem času dostavljal že drugi rejniški družini. Nekako mu je uspelo navezati stik z otrokom, ki mu je s kretnjami pokazal, da ga je nekdo šlatal tam kjer ga ne bi smel. Avtor videa je službo potem takoj odpovedal. Ko je kasneje raziskal dokumente in Facebook, je ugotovil, da je bil en od sumljivih prevzemnikov otrok Bernard Henri-Lévy, znani pisatelj in novinar, ki je svoje avtorske pravice doniral FOZ. Zanimovo je, da njegova Wikipedia o tem molči.

Več (v Angleščini)…

Par pripomb

Avtor videa se je znašel v zelo neugodni situaciji. Po eni strani ni mogel ostati tiho, po drugi strani pa je s tem, da se je oglasil, postavil svoje življenje v nevarnost. Slavni pedofil Jeffrey Epstein je bil utišan, njegova klientela pa je še vedno na oblasti in nad zakonom.

Verjetnost, da si je avtor vse skupaj takole malo za hec izmislil, je zelo majhna, ker je tveganje tu enostavno preveliko. Informacije o ukrajinskem trgovanju z ljudmi in organi za transplantacijo krožijo že nekaj časa (primer). Pri celi stvari me malo moti samo to, da je avtor nastopil anonimno. Dejstvo je namreč, da je lahko anonimen samo napram internetni javnosti, proti FOZ pa ne. Glede na to, da je delal za FOZ kot voznik, je dovolj to, da FOZ malo pobrska po kartotekah in potnih nalogih in bodo takoj vedeli, kdo je. Tudi njegova službena izkaznica je bolj slabo zamegljena. Po mojem skromnem mnenju bi bilo bolj varno zanj, če bi ga poznala tudi javnost. Večina ljudi še vedno sovraži pedofile in bi se postavila na njegovo stran. Diskretno ga potem ne bi mogli utišati, res pa je, da ga lahko utišajo tudi nediskretno.

Seveda pa vedno obstaja tudi možnost, da je to kaka propagandno – psihološka operacija. Lahko bi jo organiziral kdorkoli. Tako Rusija, kot določeni krogi v Ukrajini in političnem Zahodu bi bili zainteresirani za to, da na družino Zelenski in Ukrajino pade slaba luč. Na to temo pa bo imelo smisel sklepati šele potem, ko in če bo ta zadeva našla pot v glavne medije. Če ne bo, potem to očitno ni bil psyop.

 

Ta vnos je bil objavljen v Ukrajina z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja