Znanstveno dokazano: Ljudje na podnebje nimamo vpliva

Norveški državni inštitut za statistiko je pred kratkim objavil študijo, ki je pokazala, da ni nobene povezave med emisijami tkzv “toplogrednih plinov” in spremembami globalne temperature. Za razliko od drugih podobnih študij, ki temeljijo na računalniških modelih dvomljive vrednosti, sta se avtorja, John K. Dagsvik and Sigmund H. Moen, omejila izključno za empirične podatke o emisijah in temperaturi. Podatke o temperaturi za zadnjih par desetletij pobrala iz satelitov in vremenskih postaj. Starejše podatke sta dobila iz letnic in vrtin v antarktični led. Zaključek: Ne glede na to, kaj trdi večina znanstvenikov in množični mediji, povezave med CO2 in globalno temperaturo ni.

Ampak nikar ne mislite, da bo to vplivalo na karkoli. Politični projekti kot naprimer “odrast” in “zeleni prehod” bodo šli naprej. Če politik pravi “sledim znanosti” to dejansko pomeni: “grozim znanstvenikom”.

Najvažnejši diagrami, prekopirani iz študije

Klikni za povečave.

 

Globalne temperature od leta 1850 do danes. Mala ledena doba je trajala do leta 1920. Od leta 1960 so na razpolago satelitski podatki.

 

Globalne temperature v zadnjih 420000 letih. Rekonstruirane so bile na podlagi izvrtanega ledu na postaji Vostok na Antarktiki. Vodoravna črta označuje trenutno temperaturo.

 

Ogljikov dioksid in temperatura v zadnjih 420000 letih. Podatki so rekonstruirani iz antarktičnega ledu. Rdeča črta pomeni razliko med takratno in povprečno temperaturo med leti 1961 in 1990. Modra črta pomeni vsebnost ogljikovega dioksida v zraku.

 

Ta vnos je bil objavljen v Podnebne spremembe. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja