Masaker v Gazi

Poročanje zahodnih medijev o Izraelskem bombardiranju Gaze je zelo sterilizirano. Po teh in teh navedbah je bilo ubitih toliko in toliko civilistov, od tega toliko in toliko otrok, ta in ta politik je izjavil to in to, zraven pa še kaka slika ljudi, ki stojijo okoli ruševin.

Vendar pa imajo tudi Palestinci pametne telefone in, po Muskovi zaslugi, tudi internetno povezavo. Da bi pristni posnetki s terena prišli v strogo kontrolirane in cenzurirane Zahodne medije, seveda ni šans. Jih pa prikazujejo vsi ostali mediji. Posnetkov iz Gaze je vedno več, vedno hujši so in vedno več ljudi je, ki so na ta račun vedno bolj besni na Izrael. Brez posledic to ne more ostati. Več držav je prekinilo diplomatske odnose z Izraelom. Države, ki so bile dosedaj z Izraelom v dobrih odnosih, kot naprimer Turčija, Jordanija, Egipt, Saudska Arabija, so mu začele obračati hrbet. Tudi če omejene države niso ravno zgled demokracije, tudi če bi njihova politika rada ohranila odnose z Izraelom, ljudske jeze enostavno ne more ignorirati.


Ruševine družinske hiše v Kan Junisu

 

Zbiranje delov otroških teles v šoli Osame bin Sada.

 

Posledice udara po civilistih, zbranih pred bolnico Al Šifa.

 

Zbombardiran konvoj civilnih vozil na cesti Al Rašid, ki se je, zaradi Izraelskih opozoril, skušal evakuirati v Južno Gazo.

 

Mimogrede: Haaretz je pred kratkim poročal o tem, da je Hamas Izraelce ujel popolnoma nepripravljene. Izraelske obrambne sile so zapanicirale in streljale po svojih, med drugim tudi po avtomobilih, ki so bežale iz tistega rave festivala. Izrael je skušal za to obdolžiti Hamas, a neuspešno. To bi lahko bil vzrok za tiste tanke, ki so se po nekem čudežu znašli tam.

Ta vnos je bil objavljen v Ni za občutljive (18+), Video, Vojna. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja