Soda proti glivicam

V času politike destrukcije zdravstvenega sistema, ki seveda otežuje dostop do zdravniške oskrbe, čeprav čisto brez nje najbrž ne bo mogoče, prav pride poznavanje alternativnih metod zdravljenja – domačih zdravil, zelišč ipd. Perspektiva medicine, katere doktrino obvladuje farmacevtski kapital, kaže žal na čedalje večji vpliv slednjega, kar vključuje čedalje slabšo dostopnost storitev za nas, navadne Zemljane in podložnike nastajajoče svetovne vladavine.

Povod za tale zapis je prozaična zgodba: obročast, vlažen in srbeč izpuščaj nad gležnjem. Zdravniška diagnoza: glivice – tinea corporis (pravzaprav t. pedis, ker je na nogi), prim. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/ringworm-body/symptoms-causes/syc-20353780.

Slika lezije pred začetkom terapije:

Terapija: mazilo lamisil skupaj z opozorilom, da bo zdravljenje dolgotrajno, kot je to običajno pri glivičnih infekcijah, in da je treba po izginotju simptomov še par dni ali teden nadaljevati s terapijo.

Po dveh dneh mazila se sicer zmanjša srbenje, medtem ko vnetni vozli ostajajo nespremenjeni. Odločimo se, da opustimo mazilo in preidemo na obkladke z dobro premešano solucijo  sode bikarbone (1 žlica) v 1 dl vode, ki ji čez nekaj minut dodamo še 1 žlico domačega jabolčnega kisa. (Zavoljo reakcije med bazo in kislino je to pametno narediti v umivalniku ali pomivalnem koritu. Razmerje 1:1:1 je sicer konjska doza, šlo bi tudi s polovično dozo sode, a bi morda trajalo malo delj.). Solucijo nanesemo s pomočjo vanjo namočene gaze 2 do 3-krat dnevno po eno uro. Rezultat: vnetni vozli se opazno umikajo, srbečica izgine, kažejo se znaki regeneracije kože.

Fotka lezije po 5 dneh terapije s sodino raztopino:

Stroški zdravljenja so zanemarljivi, 500 g sode v Eurospinu stane 0,79 €, liter domačega kisa dobite za 2 €. Vodo raje prekuhajte ali filtrirajte.

Za več informacij poglejte na drsircus.com.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja