Zloraba, ampak česa?

Decembra lani so bile objavljene smernice britanskega kronskega tožilstva, v katerih so prikazane posledice, ki jih lahko ima trenutna ideologija transspolnosti. Gre za opredelitev nasilja v družini. Ob tem bi pomislili na fizično nasilje v družini, spolno zlorabo, vendar je opredelitev, ki ji danes sledijo britanski tožilci, veliko širša.

V razdelku o “transspolnih in nebinarnih osebah” je na primer navedeno: “Nekateri primeri, kako lahko intimni partnerji ali družinski člani zlorabljajo transspolne in nebinarne osebe, vključujejo

  • uporabo procesa tranzicije ali javnega priznanja kot načina nadzora nad njimi
  • deljenje ali grožnjo z razširjanjem slik pred preobrazbo
  • sramotenje ali kritiziranje žrtve zaradi njenega telesa, ker ‘ni pravi moški/ženska’, če ni opravila operacije preobrazbe
  • zmanjševanje pomena zlorabe ali njen spregled s pripisovanjem njenega dojemanja “hormonom”
  • fizični napad na dele telesa, ki so bili kirurško ali medicinsko spremenjeni
  • zavračanje denarja za preobrazbo
  • spolno ali čustveno zasmehovanje delov telesa, ki se jih sramujejo, ali siljenje žrtev, da pokažejo brazgotine
  • zavračanje uporabe želenih imen ali zaimkov
  • uničevanje zdravil ali oblačil.”

Kronskemu tožilstvu Združenega kraljestva je tako naročeno, naj zavračanje financiranja preobrazbe ali celo zavračanje uporabe želenih zaimkov obravnava kot nasilje v družini. To ne velja le za stike med odraslimi (kjer običajno obstaja vsaj možnost, da obe strani rešita problem s prekinitvijo stikov), temveč tudi v odnosu med starši in otroki.

“Te pravne smernice določajo, kako morajo tožilci uporabljati kodeks pregona pri obravnavi dejanj, ki spadajo v opredelitev nasilja v družini, kot je opredeljena v poglavju tega vodnika pod naslovom Opredelitev nasilja v družini, ne glede na starost vpletenih oseb.”

Ravnanje, ki se obravnava kot “nasilje v družini”, ne vodi nujno do kazenskega postopka; vlogo ima dejavnik javnega interesa, na katerega pa vpliva politično razpoloženje. Vsekakor pa je podlaga za policijsko preiskavo, morebitno prepoved stikov, morebitno posredovanje urada za mladino in v primeru zavrnitve financiranja preobrazbe tudi za morebitne civilne tožbe.

Vir : https://test.rtde.tech/europa/174882-grossbritannien-falsches-pronomen-in-familie/

Prevod L.P.

Ta vnos je bil objavljen v LGBTipd, Propaganda, Vzgoja, Wokeizem z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja