Samosežig Aarona Bushnella

Kolikor sem lahko zasledil, je od naših medijev o tem poročal samo siol.net, pa še ta je kasneje članke na to temo izbrisal.

Aaron Bushnell je bil pripadnik Ameriških letalskih sil, ki se je 25.februarja v znak protesta proti genocidu v Gazi zažgal pred Izraelsko ambasado, se pri tem snemal in posnetek v živo objavil na socialnih omrežjih. Pri tem je izjavil, da ne bo sodeloval pri genocidu. Pred nedavnim je zaradi hudih opeklin umrl v bolnišnici, star 25 let. Več na Wikipediji.

Kar je name naredilo še poseben vtis je ravnanje pripadnika Tajne službe Združenih držav Amerike. Pri 1:26 je začel spraševati Bushnella če mu lahko kaj pomaga. Pri čem neki? Polivanju bencina? Snemanju? Prižiganju? Dobro, saj vem, varnostniki vedno pristopijo na tak način. Ob 2:00 se je začel dreti nanj, naj se uleže na tla. Še čudno, da mu ob 2:27 ni ukazal, naj se obrne in da roke na hrbet. Od 2:40 dalje pa je skakal sem in tja in se trudil, da bi na Bushnella meril s pištolo in pri tem po možnosti ne ustrelil kakega policista ali reševalca. Za moje pojme je to krasna alegorija Ameriške zunanje politike. Takoj, ko se sooči s problemom, ki ga ni mogoče rešiti s streljanjem ali bombardiranjem, pade v tilt.

Ta vnos je bil objavljen v Ni za občutljive (18+), Protest, Video z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja