Bi se borili za “elito”, ki vas zaničuje?

Tole mi je YouTube-ov algoritem ravnokar poslal. Pošiljam s parimi prevodi in brez nadaljnega komentarja razen famoznega op.p.:

“Vedno več ljudi ne samo da ne čutijo povezave do svoje domovine, ampak so odkrito sovražni do nje”

“Odzivi [na nek video od prej, kaj pa vem, op. p.] so razkrili hudo jezo med ljudmi, ki se smatrajo za patriote in sporočilo je bilo enostavno: “Zakaj bi se borili za državo, ki nas zaničuje, ki zaničuje samo sebe, svojo zgodovino, in ravno tiste ljudi, ki naj bi tvorili hrbtenico njenih oboroženih sil?”

“Sovražite svojo vlado, ne svoje domovine. Sramujte se svojih institucij, ne svoje domovine. Zaničujte svoj medijski in politični establišment , ne svoje domovine. Zaničujte svoje elite [Pa kwa wraga je elitnega na tej tkzv. eliti!? Gangsterji s kravatami, nič, več. Totalno neadekvaten izraz, op.p.], ne našega ljudstva.

“Če ne marate vaše domovine, tudi sebe ne marate. Ne izdaja vas domovina, ampak tisti, ki nam hočejo vladati. To je zelo pomembna razlika.”

PS: Še vedno delam na Davosu 2. Konkretno: Je projekt DISARM vreden pozornosti, ali ne? Pozornost je zadnje čase vedno redkejša dobrina. Brskam… Ampak ne samo po Googlu.

Ta vnos je bil objavljen v Politika, Video. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja