Dimitrij Orlov: Z Ukrajino je konec

Povzetek in par komentarjev: Putin počasi pripravlja Ruse na dejstvo, da je Ukrajina že spet postaja njihov problem in da so oni tisti, ki bodo morali počistiti nastalo sranje. Ruska javnost se je pred Ukrajinskim državnim udarom leta 2014 vedno bolj glasno spraševala: “Pa zakaj tem tipom dajemo denar? Zakaj jim prodajamo plin po prijateljski ceni? Komu na čast jih sploh podpiramo?” Po letu 2014 je postalo jasno zakaj.

Verjetno bo Rusija hotela vsaj del omenjenega sranja prevaliti na Evropsko Unijo. Tisto, kar je bilo včasih Poljsko naj gre nazaj k Poljski, tisto kar je bilo včasih Madžarsko naj gre k Madžarski in isto velja za Slovaško in Romunijo. To bi lahko bil razlog, zakaj so Madžari in Slovaki kar naenkrat postali proruski. Zaradi tega Ameriški načrt ločevanja Evrope od Rusije, kot trenutno kaže, ne bo nujno uspel.

Kar se je zgodilo v Ukrajini je gromozanski fiasko za NATO in vprašanje je, kako bo NATO kot organizacija sploh preživel to blamažo. Enako velja za precenjeno Ameriško orožje.

Nova definicija diktatorja: Vsak, ki ne uboga Washingtona in Bruslja.

Rusija se pogaja s posameznimi Evropskimi državami, ne pa z Evropsko Unijo. EU je trdno pod Ameriško kontrolo, Američani pa so недоговороспособный (nepripravljeni ali nesposobni da bi se držali dogovorov, Slovenske ali Angleške besede za to ni).

Glede Američanov je gotovo samo eno in sicer to, da sovražijo luzerje. Denarja Ukrajini ne bi več dajali, tudi če ga bi imeli. Tudi tiskanje denarja ima svoje meje.

Združene Države so odvisne od Kitajske. Njihovo ropotanje okoli Tajvana je samo to: Ropotanje.

Glede Hutijev in Rdečega morja: Par tipov ki se pelje na gliserju ustreli z bazuko proti ogromni kontejnerski ladji, pri tem rahlo poškoduje en kontejner in kar naenkrat se ves promet preko Sueškega Kanala ustavi. Sram te bodi, Yamaha! In, kar je še huje, obstaja ena grozna alternativa ladijskemu prometu: Železnica. O, groza vseh groz!

PS: Dimitrij Orlov se nekaj časa ni oglašal, ker je imel operacijo benignega tumorja na možganih. Lepo ga je spet videti čilega, zdravega in pametnega.

Ta vnos je bil objavljen v Dimitrij Orlov, Ukrajina, Video. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja