Ruski vojaški blogerji pravijo, da je v Rusijo prebegnil Ukrajinski vojaški pilot

Informacija prihaja iz dveh virov: Kiril Fjodorov (klik, klik) in pilot vojaškega helikopterja Ka-52 “Vojvoda“. Oba pravita, da prebeglega pilota trenutno zaslišujejo Ruske varnostno obveščevalne službe. Detajli zaradi tega niso znani.

Po nepreverjenih informacijah naj bi šlo za poveljnika, ki je simpatiziral z Rusi že od samega začetka in jim posredoval koristne informacije. Pobegnil naj bi na letalu Su-27.

Če informacije o prebegu držijo, Ukrajinci na dobave letal F-16 ne bodo mogli računati vsaj še pol leta. NATO bo namreč moral ponovno varnostno preveriti vse Ukrajinske pilote, ki so bili dosedaj izurjeni za letenje na F-16. Res je, da je F-16 zastarelo letalo in če bi kdo z njim prebegnil na Rusko stran… Ja, Rusi ga seveda lahko naštudirajo, ampak kaj prida se na ta račun ne bodo naučili. Iz propagandnega stališča pa bi bila to ena rahla blamaža za NATO. Po drugi strani pa, če bi NATO F-16 dejansko dobavil Ukrajini in bi Rusija po svoji stari navadi vse to uničila… To bi bila še hujša blamaža.

 

Ta vnos je bil objavljen v Ukrajina, Vojna. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja