Na vzhodu nič novega?

Človek, ki spremlja naše glavne medije, zadnje dni lahko mimogrede dobi občutek, kot da se tam ne dogaja nič posebnega. Dron sem, dron tja, Zelenski leta okoli po svetu in fehta za denar in orožje; običajne stvari, pač.

Moder star Slovenski pregovor pravi, da kdor molči, desetim odgovori. Po tej logiki so stvari, o katerih glavni mediji molčijo, 10x bolj važne kot stvari, o katerih poročajo. V zadnjih dneh sem naletel na par takih.

Ursula “taking chips” Leyen je skoraj obtožila Rusijo za Hirošimo

Tule najdete zapis njenega govora na podelitvi oskarjev Atlantskega sveta za najboljšega globalista. Prisotnost tistega tipa na njeni levi pove vse. Ursula med drugim pravi tole (njene besede so namenjene Japonskemu predsedniku vlade Fumiu Kišidi):

You, dear Prime Minister, showed me the meaning of this proverb during the G7 summit in Japan last year. You brought us to your hometown of Hiroshima, the place where you have your roots and which has deeply shaped your life and leadership. Many of your relatives lost their life when the atomic bomb razed Hiroshima to the ground. You have grown up with the stories of the survivors. And you wanted us to listen to the same stories, to face the past, and learn something about the future.

It was a sobering start to the G7, and one that I will not forget, especially at a time when Russia threatens to use nuclear weapons once again. It is heinous. It is dangerous. And in the shadow of Hiroshima, it is unforgivable.

V podnaslovu sem zapisal “skoraj” zato, ker Uršula Rusije zaenkrat še ni obtožila neposredno. Je pa vsekakor skušala na nepozornega poslušalca narediti tak vtis.

Že George Orwell je opazil neko nezdravo nagnjenje uglednih zahodnih, še posebej Angloameriških zgodovinarjev k fotošopanju zgodovine. Pričakovanje, da se bodo nekoč otroci v šoli učili, da so Rusi znukleirali Hirošimo in Nagasaki, torej ni čisto nerazumno. Že itak že vsaj 10 ali več let spinajo, da so Rusi in Nemci skupaj začeli 2.svetovno vojno, Američani pa so Evropo rešili pred njimi.

Mimogrede, če se kdo sprašuje, od kod so se vzeli taki tipi, kot je Uršula, Šolc, Makron, Trudeau in podobni- odgovor bi se lahko skrival v sistematični selekciji narcisistov za te funkcije in načrtnem negovanju njihovega narcisizma. Kaj pa vem, na psihologijo se ne spoznam popolnoma nič. Kliknite in presodite sami.

Debata o tem, ali nacizem v Ukrajini obstaja ali ne, ni več aktualna

98 letni veteran Jaroslav Gunka, ki se je kot vojak 14-te divizije Waffen SS boril proti Sovjetski Zvezi, je bil med nedavnim govorom Zelenskega v Kanadskem parlamentu deležen stoječih ovacij

https://www.youtube.com/watch?v=lDhH2DeNkm0

PS: Kdo bi si mislil, kanadski mediji in politiki so stvar celo opazili in zagnali kraval. Predsednik kanadskega parlamenta se je potem nekaj opravičeval češ da ni vedel. Japajade.

PPS: Posodabljam sproti

Rusi naj bi uničili Leopard C s posadko sestavljeno iz pripadnikov Bundeswehra

RIA Novosti poroča, da naj bi Ruski izvidniki s pomočjo protitankovske rakete uničili Leoparda, katerega posadka naj bi bila sestavljena izključno iz vojakov Nemške redne vojske. Zadetek je naj bi preživel samo voznik, ki je bil resno ranjen. RIA se sklicuje na komandirja enote, ki naj bi znal nemško in se pogovarjal z voznikom v zadnjih minutah njegovega življenja. Ta naj bi ves čas ponavljal, da ni najemnik, ampak pripadnik redne vojske. Če je to res ali ne, bomo, če bomo, mogoče zvedeli ko bodo svojci posadke zagnali kraval in bo treba trupla vrniti v domovino. Vendar pa to ni bistveno. Bistveno vprašanje je: “Zakaj je RIA, Ruska državna tiskovna agencija to sploh objavila in zakaj ravno zdaj?” Namreč- če bi bili v tistem tanku kaki najemniški vojaki, to ne bi bilo nič posebnega. Če pa so bili dejansko pripadniki redne vojske, je to popolnoma druga zgodba.

PS: Baje so Rusi sesuli še en tank z nemško posadko. Baje.

Avstrijski polkovnik Markus Reisner je že pred časom razložil, kako je s tem. Moja trenutna delovna hipoteza: Voznik, o katerem govori RIA Novosti, si je s tem, da je trdil da ni najemnik, pač skušal rešiti kožo. Kolikor je je še ostalo. Posnetkov o tem, kako včasih zgleda preživela posadka zadetega tanka, zaenkrat raje ne bi objavljal.

Ta vnos je bil objavljen v Ukrajina, Vojna. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja