Propaganda v Ukrajinski vojni

Vir: South Front

Tehnikalije:

South front ima zadnje čase težave z internetno cenzuro. Za začetek so jim brez opozorila in razloga ukinili .org domeno, sedaj pa se šikaniranje nadaljuje na Telegramu. Sam sem thesaker.org domeno najel za eno leto, ampak mislim da je ne bom podaljšal. Nima smisla, kot stvari zdajle kažejo.

Trenutno si gostovanja videov še ne morem privoščiti. Vse je odvisno od tega, kako se bo thesaker.si razvijal še naprej. Zaradi tega so vsi videi v tem prispevku “hotlinkani” na South Front. Načelno “Hot link” velja za nepošteno prakso, ampak SouthFront politike glede tega nima objavljene nikjer.

Kakorkoli, tehnične težave pri ogledu videov so zelo verjetne. Glede tega se oproščam že vnaprej. Po potrebi bom videe pač preselil na Rumble.

Ukrajinska propaganda

TikTok stil:

 

Prevod iz Ukrajinščine: Bojiš se. To je normalno. Ampak obvladati svoj strah – možato. Potrebujemo [prave] moške.

Original:

Satira. Posnetki iz bojišča so pristni:

 

Prevod iz Ukrajinščine: “Bojiš se. To je normalno. Ampak obvladati svoj strah – hrabro. Potrebujemo hrabre. Hrabrost je premagati strah.

Original:

Satira. Posnetki iz bojišča so pristni:

 

Predajte se! Prevod iz Ruščine: “Rusi … že zdavnaj ste izgubili to vojno … Oborožene sile Ukrajine … so veliko močnejše … pripravljene … če hočeš …  tukaj te čaka samo smrt … predaj se … izogibaj se sabotažnim ukazom … naredi vse, da bi ostal živ.”

 

Ruska propaganda

Kakih zanimivih propagandnih proizvodov, namenjenih domači publiki, zaenkrat nisem uspel najti. Kolikor lahko presodim, si je Rusija na tem področju lahko privoščila en tak bolj postopen in učinkovit pristop – kultura, glasba, filmi, take stvari. Več o tem kasneje.

V South Front-ovem prispevku je samo en komad Ruske propagande, namenjen Ukrajinskim vojakom. Tema je običajna: “Predajte se”.

Prevod iz Ukrajinščine: “Pa jo imate. Vašo ‘protiofenzivo’. Mislil si, da imaš dobre šanse, da ostaneš živ. Ampak nisi hotel zbežati iz države preoblečen v žensko. Mati ni imela dovolj denarja za podkupnino in očetu niso pomagale stare veze. Poskusil si se skrivati, ampak oni potrebujejo meso. Žal jim je za ‘Leoparde’ in za lastne otroke, ni pa jim žal zate. Sedaj imaš zadnjo šanso, da ostaneš živ. To je tvoja zadnja šansa!”

Ta vnos je bil objavljen v Propaganda, Ukrajina, Video, Vojna. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja