Na kratko o gozdnem požaru na havajskem otoku Maui

Kot že rečeno, je treba vsakič, ko se politika začne izgovarjati na podnebne spremembe, našpičiti ušesa. Tako v Sloveniji, kot drugod. Pravzaprav, Slovenija glede tega, vsaj zaenkrat, niti ni najslabša.

Poročanje glavnih medijev o gozdnem požaru na havajskem otoku Maui je bilo bolj kot ne skopo, kratkotrajno in omejeno na “Ubogi ljudje”, “Poredne podnebne spremembe” in “Celo Melanija Trump je nekaj zinila na to temo”. Ampak, če človek spremlja tudi alternativne medije, je slika precej drugačna.

V začetku so manj resni alternativci poročali o običajnih, umetno ustvarjenih teorijah zarote, razni laserji in mikrovalovi, pa to. Jasen znak, da je treba iskati kake bolj banalne vzroke, teh pa ni bilo treba iskati dolgo: Močni vetrovi, ki so v tistih krajih običajni, so 8.avgusta zjutraj bičali lesene stebre dotrajanih daljnovodov. Kot kaže, zamenjava lesenih daljnovodnih stebrov s čim trajnejšim ni bila del krasnega novega Havajskega načrta za trajni prehod.

Ob 9h zjutraj so gasilci sporočili, da so požar 100% omejili, obenem pa pozvali prebivalstvo naj varčuje z vodo. Popoldne se je ogenj spet razplamtel, hidranti pa so se hitro posušili, ker je pomočnik direktorja za upravljanje z vodo, nek dotični Kaleo Manuel, po izobrazbi diplomant “Havajskih študij”, v imenu “vodne pravičnosti” več ur zavračal zahteve, da bi na območje požarov preusmerili več vode. Po njegovem mnenju bi morali vodo častiti, ne pa uporabljati. Tudi za gašenje požarov in reševanje življenj ne:

Možakar ima precej robusten sistem vrednot, ni kaj. Le kdo ga je najel in po kakšnih kriterijih?

So pa še hujši primerki, Herman Andaya, naprimer. Ne samo da ni vključil siren, še več: Ljudem je naročil, naj se zabarikadirajo v svojih domovih. Pa ne samo to: Policija je, po dokaj zanesljivih pričevanjih, preprečevala ljudem, da bi se umaknili na varno. Rezultat: Družine so se zatekle v kopalno kad polno vode in se v njej žive skuhale.

Havajska vladajoče kasta se trenutno skuša izogniti odgovornosti na starodaven, preverjen način: Kontrola nad informacijami. V ta namen so sprejeli sledeče ukrepe:

  • Zaenkrat se za preverjeno mrtve štejejo samo kompletni kadavri, domnevno zato, da bi preprečili zlorabe. Po žrtvah res hudih požarov v najboljšem primeru ostanejo samo zobje in koaguliran DNA. Statistiko o številu žrtev bodo na ta način vsekakor popravili. Vsaj začasno, upajmo.
  • Medijem, tudi kontroliranim korporacijskim, so preprečili dostop.

https://youtu.be/hEE5VC1D-A4

Povzeto po: zerohedge.com, sonar21.com

Ta vnos je bil objavljen v Podnebne spremembe, Video, Wokeizem z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja