Deset neoliberalnih dogem

V zahodnem svetu obstaja urejen nabor neoliberalnih prepričanj, ki se jih mora držati vsak, ki sodeluje v javnem življenju. Kdor se ne strinja z njimi v celoti, je proglašen za “populista”, “teoretika zarote”, “skrajnega desničarja”, “Putinovo marioneto”, “koristnega idiota”, ipd.

  1. Maloštevilni ultrabogati kapitalisti so edini, ki ustvarjajo bogastvo. Od njih je v končni fazi odvisna zaposlitev vseh ostalih.
  2. Zakoni, ki urejajo finančne strukture, morajo torej težiti k koncentriranju bogastva k zgoraj omenjenim posameznikom, tako da ga lahko razporejajo kakor hočejo.
  3. Denar, ki ga natisne država, se lahko koncentrirata edino v zasebnih finančnih inštitucijah in distribuira edino k njim.
  4. Javna poraba je vedno manj učinkovita od zasebne.
  5. Rusija, Kitajska in Iran predstavljajo eksistencialno grožnjo Zahodu. Ta vključuje tako gospodarsko, kot tudi fizično, vojaško grožnjo.
  6. Kolonializem je bil blagor za svet, saj je ljudem manjvrednih kultur prinesel gospodarski razvoj, trgovino in izobraževanje.
  7. Islam je grožnja zahodnim vrednotam in svetovnemu razvoju.
  8. Izrael je nujen projekt za širjenje zahodnih vrednot v neciviliziran Bližnji vzhod.
  9. Varnost zahteva namenjanje zelo velikih sredstev za proizvodnjo orožja in vodenje nenehne vojne.
  10. Nič ne sme ogrožati interesov vojske in orožarske industrije. Noben boj proti korupciji ali kriminalu ne more imeti prioritete nad tem, da ima varnostno-vojaško-industrijski kompleks popolno imuniteto in prevlado.

Vir: Craig Murray

Ta vnos je bil objavljen v Politika z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja