Martjanov o zaplembi virtualnih, nematerializiranih deviznih rezerv

ZDA so Rusiji ravnokar zaplenile par 10 milijard dolarjev. Sedaj pričakujejo od EU, da Rusiji zapleni par 100 milijard, pri tem da ji že itak pleni nekaj manj 10 milijard na mesec v obrestih. Rusija lahko Evropejcem zapleni trilijone. Od 8:18 v videu.

No, najprej si moramo priti na jasno, kaj devizne rezerve sploh so. Nobena centralna banka ne hrani v trezorjih palet papirja, ki jih je treba prevažati naokoli s šleperji in tovornimi ladjami. Devizne rezerve se nahajajo na računih, ki jih ima ena centralna banka odprta pri drugi. Za zaplembo je dovolj zakonska podlaga in par klikov z miško. In teh par klikov je več kot dovolj za sesutje na zaupanju temelječega sistema.

Moje skromno mnenje: Karma načelno ne funkcionira. Če bi, bi kak besen Hindujski ali Budistični bog Britansko otočje že zdavnaj scvrl in potopil v ocean zaradi sranja, ki ga je Britanski imperij naredil v tistih krajih. Eno od redkih področij, kjer Karma zagarantirano funkcionira, pa je gospodarska vojna. Vsak ukrep, vsaka sankcija, vsak embargo, se napadalcu povrne 10 kratno. Vsaj. Prej prej kot slej.

Ta vnos je bil objavljen v Finance, Martjanov, Rusija, Video, ZDA. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja