Davoška kronika 2

Tema letošnjega srečanja je ponovna vzpostavitev zaupanja. Pri tem imajo v mislih predvsem ponovno vzpostavitev našega zaupanja do njih, po tem pisanju sodeč. Kako to doseči? Na običajne načine: Še več nadzora in cenzure. Tole je imela Uršula za povedat v premoru med prilizovanjem Klausu Schwabu:

Skratka – z bičanjem bomo nadaljevali dokler se optimizem ne popravi:

Vse večja delitev, večanje sovražnosti in naraščanje konfliktov opredeljujejo sedanjo globalno pokrajino. Nenehna potreba po kriznem upravljanju izčrpava ključno človeško energijo, ki bi jo sicer lahko usmerili v oblikovanje bolj optimistične prihodnosti.

Čeprav smo se v preteklosti soočali z resnimi krizami, je trenutni val pesimizma brez primere. Drugače kot v preteklosti, moč in prisotnost globalnih medijev in komunikacijske tehnologije danes pomenita, da se vsak izziv in nazadovanje poveča, kar še povečuje občutek pogube in žalosti.


Urednica Wall Street Journala žaluje za starimi časi: “Bili smo čuvaji in dejstva so bila bolj ali manj v naši lasti. Sedaj pa ljudje obiskujejo vse sorte virov novic in vedno bolj preverjajo kar pravimo.”


Celo Davoška tolpa je bila prisiljena vzeti v račun eno malo, majčkeno možnost, da NATO izgubi vojno v Ukrajini:

Če se vam ne ljubi gledati vsega, zelo kratek povzetek: Če bo NATO izgubil Ukrajinsko vojno ste vi krivi (ja, vi ki to berete), ker v Ukrajino niste napumpali dovolj denarja in orožja. Jegor Černjev je izrazil obžalovanje, ker mora Ameriška vlada kdaj pa kdaj upoštevati ljudsko voljo, kar upočasnjuje odločitve glede Ukrajine.


Ob priliki bom napisal še eno nadaljevanje, potem pa bom nehal težit s tem. Obljubim. Se popolnoma zavedam, da je gledanje in poslušanje teh tipov slabo za analno in duševno zdravje.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja