Par videov s fronte

Pred dnevi sem poslal video o Ukrajinki na fronti. Kasneje se je izkazalo, da gre za odlomek daljšega videa:

Original: Odysee. Podnapisi so generirani s pomočjo umetne neumnosti in niso preveč točni.

Video je bil posnet so pomočjo GoPro-jev na čeladah 47. Mehanizirane brigade Ukrajinskih oboroženih sil v okolici Avdjejevke. Gre za eno od najbolje izurjenih in izkušenih enot Ukrajinske vojske.

Kot kaže, sem imel prav glede tega, da je ženska bolničarka. Vsaka čast njeni humanosti in korajži, ampak na fronto kljub temu ne spada.

 


Patrick Lancaster Ameriški YouTuber, ki dela vojne reportaže iz Ruske strani fronte. Wikipedija posledično do njega ni ravno prijazna. Med drugim mu očita, da je objavljal zaigrane scene in se pri tem sklicuje na Bellingcat, ki pa je vse prej kot kredibilen vir.

Vsaki sceni, posneti v vojni, je mogoče očitati da je zaigrana. Pešadinec v vojni praviloma nima pregleda nad dogajanjem. Večino časa tišči glavo dol, vse pa se dogaja za kako živo mejo ali nad robom strelskega jarka. Če hoče ostati živ, stegne vrat samo če je to nujno potrebno, če mora naprimer ugotoviti, od kod streljajo nanj.

Tudi zgornjemu video bi lahko očitali da je zaigran, kar pa skoraj zagotovo ni. Kaj takega bi lahko sproducirali samo s pomočjo profesionalnih igralcev in filmske ekipe, ampak v tem primeru bi bil rezultat holivudast. Lahko bi uporabili tudi vojake s prirojenim igralskim talentom, ampak v tem primeru bi bil rezultat amaterski.

Toliko glede pristnosti.

Tale video je zanimiv zaradi tega, ker prikazuje delo operaterjev FPV kamikaze dronov. Tega človek pač ne vidi vsak dan:

Ta vnos je bil objavljen v Ukrajina, Video, Vojna z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja