Naši in tuji mediji o nedavni izmenjavi vohunov

Slovenski mediji so bili zadnje dni polni samohvale in slavospevov slovenski zunanji politiki. Tole sta samo najbolj bombastična primerka:

  • “Slovenija je pokazala, da je moč, ki jo imamo na mednarodni sceni, večja od naše velikosti” (državni sekretar Vojko Volk
  • “Sloveniji je uspel zgodovinski met” (premier Robert Golob)

Več: MMC, MMC, Siol, 24ur

Tuji mediji seveda ne delijo našega navdušenja nad samim sabo. CNN, naprimer, poroča o tem, da je bil pravi vzrok telefonarjenja med Bidenom in Golobom pritisk na Slovenijo, naj dogovor spravi skozi. Andrew Korybko pravi, da so Poljska, Slovenija in Norveška nekaj prispevale in v zameno dobile nič (točka 2). Omenjene države so to predstavile kot “dejanje solidarnosti”, dejansko pa je bil to dokaz ameriške hegemonije nad njimi. No, vprašanje pa je, koliko je Slovenija dejansko prispevala. Če prav razumem poročanje s tajnega sojenja, sta “naša” dva vohuna svojo kazen tako ali tako že odslužila v priporu. Na koncu bi v vsakem primeru dobila izgon iz države in brezplačno vozovnico do Rusije. Tako pa sta za nameček dobila še objem in pušeljc od Putina.

 

Ta vnos je bil objavljen v Politika, Rusija, Slovenija z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja